La cuina de l'avellana finalitza amb propostes innovadores

30/07/2015

La cuina de l'avellana finalitza amb propostes innovadores

Aquesta tarda finalitza la dinovena edició del curs de La cuina de l’avellana amb les propostes dels cuiners riudomencs Jaume Solé i Carles Domingo que oferiran dos tipus d’aperitiu amb les avellanes com a protagonistes de la recepta.

Des del dilluns passat i durant quatre dies, una seixantena de persones han participat en aquest curs i han pogut degustar les creacions de set cuiners locals. L’inici del curs va anar a càrrec de Salvador Gras que va presentar una espuma d’avellanes amb cremós d’orxata i bescuit de cacau; el dimarts, va ser el torn del pastisser Adam Sáez que va proposar un gotet de cafè Baileys amb streussel d’avellanes; l’endemà, els membres de Gourmets Riudoms van delectar els participants amb tres receptes: l’Aníbal Grande va presentar “Bocaditos” de xocolata i avellanes, l’Humbert Mallafré una versió del tradicional hummus però substituint el sèsam per les avellanes torrades i, finalment, el Joan Carrión va oferir uns bombons d’avellanes, cereals i ametlles.

Com cada any i des de l’any 1997, el curs de La cuina de l’avellana s’emmarca dins els actes previs del programa de la Fira de l’Avellana. Per ell, hi han passat nombrosos cuiners i pastissers de Riudoms que, amb les seves creacions, han fet de l’avellana un element imprescindible per a l’elaboració de plats i han contribuït, desinteressadament, a ampliar el recull “Les nostres receptes” que, actualment, ja agrupa prop de cent receptes de tot tipus, de més casolanes a més innovadores.