L’Ajuntament de Riudoms presenta la programació festiva de l’estiu

22/06/2021

L’Ajuntament de Riudoms presenta la programació festiva de l’estiu

L’Ajuntament ha presentat, aquest matí, el conjunt d’activitats i actes que tindran lloc durant aquest estiu a diferents espais delimitats de Riudoms.

L’acte de presentació ha tingut lloc a la plaça de l’Església en una roda de premsa que ha comptat amb la intervenció de l’alcalde Sergi Pedret, la regidora de Cultura i Festes, Verònica Torres, i el director de la Fira de l’Avellana, Francesc Xavier Bonet.

L’alcalde Sergi Pedret ha destacat que «les activitats s’han treballat amb la idea de conservar l’estructura i actes singulars de les festes però en una versió adaptada a les circumstàncies. És per això que des de fa setmanes, la Regidoria de Festes està treballant amb les diferents entitats i col·lectius que en formen part».

Les activitats i actes de la programació festiva s’han adaptat a les mesures Covid-19 i als plans aprovats pel PROCICAT. És per això que tota la programació es realitzarà amb aforament limitat i les persones que vulguin assistir als actes hauran de recollir les localitats en els punts de lliurament que habilitarà l’Ajuntament els dies previs a cada espectacle o acte.

Per Sant Joan arrenquen els actes festius

Els primers actes festius d’aquest any arrencaran el dimecres 23 de juny per la Revetlla de Sant Joan amb l’encesa de les garlandes a la plaça de l’Església que simbolitzen l’arribada de l’estiu a Riudoms. El mateix dia es farà la rebuda de la flama del Canigó que encendrà la foguera de Sant Joan a càrrec de la secció de diables i diablons del CERAP. Així mateix, el Casal Popular La Calderera ha organitzat una revetlla de Sant Joan a la mateixa plaça.

El primer cap de setmana de juliol tindrà lloc la Festa de Barris, concretament del 2 al 4 de juliol. Cada barri organitzarà, a través de l’Associació de Barris, les seves activitats com l’encesa de traques, espectacles infantils i familiars, concerts i sopars de germanor dels veïns i veïnes al carrer. Així mateix, se celebrarà el concert de Barris amb l’Orquestra EGB amb un repertori de cançons del 1972 al 1998 de tots els estils. A la mitja part, es farà l’acte d’elecció de la Pubilla, l’Hereu, el Fadrí i la Dama d’Honor de Riudoms a càrrec dels Quintus 2003. A causa de la situació sanitària, s’ha cancel·lat la tradicional rua de Barris i el concurs de disfresses i carrosses.

El dijous 22 de juliol es donarà el tret de sortida a la Festa Major de Sant Jaume que oferirà actes fins al diumenge 25. Aquest any, grans i petits podran gaudir de concerts, exhibicions, espectacles, correfocs, exposicions i actes religiosos. El dijous, la Colla Gegantera de Riudoms serà l’encarregada de fer el pregó d’enguany i tot seguit hi haurà l’espectacle «El secret de la Lloll» amb l’actriu Lloll Bertran. El divendres 23 de juliol, a la tarda, hi haurà un espectacle d’animació infantil i un concert de versions de rock nacional i internacional a càrrec del grup «Ready to rock». L’endemà es farà el tradicional correfoc i, tot seguit, un concert jove organitzat amb la Comissió de Barraques. A més, la Biblioteca Antoni Gaudí organitzarà una activitat al voltant de la festa major.

I el diumenge 25, es podrà visitar l’exposició dels elements que formen part del Seguici Festiu de Riudoms així com gaudir de l’exhibició individual de lluïment d’aquests elements. A l’Església de Sant Jaume tindrà lloc la solemne missa en honor al copatró de Riudoms. Posaran el punt final a la festa major d’estiu, un concert a càrrec de la txaranga «Bandsonats» i el castell de focs artificials.

Activitats diverses per aquest estiu

A més dels actes festius, s’han organitzat altres activitats esportives i culturals que tindran lloc durant el mes de juliol.

La Regidoria d’Esports, amb col·laboració d’Amics de Riudoms, ha programat tots els divendres caminades a la fresca. A més, pels més petits, els dimecres a la tarda s’oferirà l’activitat de bibliopiscina a la plaça de Sant Antoni a càrrec de la Biblioteca Antoni Gaudí.

D’altra banda, el mes de juliol finalitzarà amb un concert de sardanes que tindrà lloc el dissabte 31 de juliol a la plaça de Sant Antoni.

Tant l’alcalde com la regidora de Cultura i Festes han remarcat la importància de la participació i col·laboració de les entitats a les diferents festivitats i actes culturals, fent un agraïment a totes elles per la seva implicació en la organització.

La Fira de l’Avellana es presentarà en un nou format

L’edició d’enguany de la Fira de l’Avellana se celebrarà del 6 al 8 d’agost i estarà adaptada a les mesures actuals i a les restriccions de la Covid-19. L’espai s’adequarà i es delimitarà per tal de controlar l’aforament, redistribuint les diferents zones i oferint un model de Fira innovador i centrat en la gastronomia.

És per això que es posarà el focus en els productes locals i de proximitat, i alhora es comptarà amb el talent dels cuiners locals seguint el camí que ja es va iniciar en la darrera edició d’ara fa dos anys, posant l’eix central en l’espai de la Gastrofira. A més, la Fira comptarà amb la participació i exposició de les entitats i els comerços locals.