L’Ajuntament destinarà 45.000€ a subvencions directes al sector comercial i empresarial

21/05/2020

L’Ajuntament destinarà 45.000€ a subvencions directes al sector comercial i empresarial

L’equip de govern de l’Ajuntament de Riudoms anuncia que s’està treballant en la redacció d’unes bases com a línia de subvencions pel sector comercial i empresarial local, en les quals el consistori destinarà 45.000€ del seu pressupost municipal, conscients de les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària de la Covid-19. 

Les diferents propostes del Govern cap a aquest sector, que han sorgit de les necessitats recollides en les reunions que la Regidoria de Promoció Econòmica i l’alcalde, Sergi Pedret, mantenen amb la Taula de Comerç i el col·lectiu de restauradors, van des de la necessitat de rebre suport econòmic per fer front a les despeses dels negocis mentre han estat tancats fins a accions més promocionals, com l’elaboració d’una guia d’establiments i serveis locals per fomentar el consum de proximitat.

Suport al teixit comercial local des de l'inici

La protecció i l’acompanyament als comerços i serveis ha esdevingut la prioritat de l’Ajuntament des del primer dia d’estat d’alarma.

Una de les primeres accions que es van posar en marxa va ser el repartiment d’un lot de material de protecció (amb guants, mascaretes ffp2, gel, bates d’un sol ús) a tots els comerços i establiments dirigits al públic, en el que el consistori hi ha destinat més de 16.000€, amb l’objectiu de protegir comerciants i clients.

I, pel que fa al sector de la restauració, s’han aplicat mesures com l’exempció de les taxes de terrasses dels bars i l’ampliació de l’espai de taules i cadires per respectar l’aforament el màxim possible. També s’ha eximit del pagament del lloguer als bars i restaurants en concessió municipal mentre han tingut l’activitat tancada.

Altres mesures econòmiques

A més de les propostes destinades al teixit comercial i empresarial, l’Ajuntament també ha treballat per adoptar mesures econòmiques en l’àmbit social i pel conjunt de la ciutadania. 

Per una banda, s’han suspès els pagaments d’impostos i taxes municipals durant tots aquests mesos, adoptant pròximament el calendari i períodes ordenats per BASE, que han estat ajustats per facilitar els pagaments als veïns i veïnes. 

Per altra banda, en l’àmbit social i de famílies, s’ha eximit del pagament de les quotes de la Llar d’Infants, del Servei de Menjador Escolar i de l’Escola Municipal de Música mentre no es presti el servei a causa de l’estat d’alarma. També s’ha aplicat aquesta mesura a la quota d’ús de les instal·lacions esportives per part de les entitats locals. 

Però les mesures preses pel Govern no acaben aquí, sinó que se n’aniran anunciant de noves a mesura que s’avança en la desescalada i la situació sanitària vagi millorant. Algunes d’elles, s’estan treballant per portar a aprovació al proper Plenari de l’Ajuntament, com la supressió de les fiances en les obres menors a 12.000€ o la bonificació al 100% dels certificats o volants d’empadronament o convivència quan se sol·licitin per accedir a una subvenció o ajut de qualsevol administració o entitat. 

Enllaç al vídeo en el qual l'alcalde Sergi Pedret, el regidor d'hisenda, Jordi Domingo, i la regidora de promoció econòmica, Inma Parra, expliquen les mesures: AQUÍ