L'Ajuntament informa de la detecció del virus del Nil Occidental en mosquits

27/08/2021

L'Ajuntament informa de la detecció del virus del Nil Occidental en mosquits

L'Ajuntament de Riudoms informa que s'ha detectat la presència del virus del Nil Occidental en mosquits d'una explotació hípica situada a Riudoms, tal com ha confirmat aquest matí el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. 

En aquests moments, s'està treballant de manera coordinada amb l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) per evitar possibles contagis entre la població i animals. La Regidoria de Serveis Públics iniciarà avui mateix el tractament contra la proliferació dels mosquits i les larves en els espais públics del municipi. 

Atès que la majoria d'espais on es reproduieixen els mosquits són privats, es demana a la població que realitzi totes aquelles accions i mesures de prevenció per evitar els punts de cria de mosquits i les picades de mosquits infectats. 

Quines mesures cal prendre?

  • Evitar l'acumulació d'aigua estancada a casa, desinfectar embornals i desaigües,
  • Vestir peces de roba que cobreixin la major part de la superfície del cos,
  • Utilitzar repel·lents autoritzats seguint les instruccions d’aplicació i reaplicació del fabricant indicades al prospecte del producte i
  • Evitar les estades innecessàries a l'exterior en horaris de màxima activitat dels mosquits (primera hora del matí i última hora de la tarda).

La transmissió d'aquest virus té lloc principalment entre aus, tot i que els cavalls i les persones es poden infectar per la picada de mosquits infectats a partir d'aus salvatges. En el cas que una persona detecti la presència d'aus mortes, ha de posar-se en contacte amb el Cos d'Agents Rurals. 

Més informació: