L’Ajuntament lamenta la mort d’una dona en un accident al nucli urbà de Riudoms

12/09/2023

L’Ajuntament lamenta la mort d’una dona en un accident al nucli urbà de Riudoms

L’Ajuntament de Riudoms lamenta la mort d’una dona arran d'un accident de trànsit dins el nucli urbà del nostre municipi. L’accident es va produir dissabte passat al matí i la víctima va quedar en estat greu. Va ser traslladada a l’Hospital Joan XXIII i, finalment, no ha pogut superar les ferides patides.

Els fets van succeir al carrer Baltasar de Toda i Tàpies, a l’alçada de la biblioteca municipal. Una motocicleta va topar contra la víctima, d’edat avançada, que va caure a terra. La Guàrdia Municipal, diverses ambulàncies i els Mossos d’Esquadra es van traslladar al lloc dels fets. Ara, el cas està en mans dels Mossos d’Esquadra i de la justícia.

El lloc on es va produir l’accident no és especialment perillós, segons les dades de què disposa l’Ajuntament de Riudoms. Tanmateix, ja s’ha ordenat que se’n faci una revisió. De fet, en aquest mateix carrer –el Baltasar de Toda i Tàpies– sí que hi ha altres punts considerats perillosos i en què ja està previst fer-hi diverses actuacions per millorar la seguretat dels vianants i dels conductors. Es faran properament i són les següents:

  1. Cruïlla del carrer Baltasar de Toda i Tàpies amb carrer de la Mola. En aquest punt hi ha establiments comercials i són freqüents els estacionaments de vehicles en doble fila, fins i tot al damunt d’un pas de vianants. De manera immediata, s’instal·laran diverses pilones per impedir aquestes conductes irregulars i s’està treballant en alguna altra mesura més a mig termini.
  2. Diversos passos de vianants del carrer Baltasar de Toda i Tàpies no tenen prou visibilitat. Un exemple: el que hi ha a la sortida del bar ‘D’Acord’. Per això, s’eliminaran algunes de les places d’aparcament de cotxes situades just a tocar d’aquests passos de vianants. Així es millora la visibilitat de la zona tant per a vianants com per a conductors.
  3. Il·luminació del pas de vianants de davant l’Institut Joan Guinjoan. A dia d’avui, aquest pas de zebra ja està elevat sobre la calçada, però com que es tracta d’un punt per on cada dia passen desenes d’alumnes s’hi afegirà una il·luminació extra per garantir-ne una seguretat superior.

Les accions 2 i 3 formen part d’un pla de millora de la xarxa de passos de vianants de Riudoms que es va dissenyar el mandat passat i que tindrà un cost aproximat de 135.000 euros. Seran una realitat els propers mesos. Ara mateix estan en fase de licitació pública.