L’Ajuntament posa en marxa un espai municipal de coworking

23/06/2021

L’Ajuntament posa en marxa un espai municipal de coworking

L’Ajuntament posarà en funcionament l’espai municipal d’emprenedoria adreçat a empreses, autònoms i persones emprenedores a partir del pròxim mes de juliol.

El nou «Espai Coworking Riudoms» és un espai obert de treball que permetrà que professionals, emprenedors i empreses de diferents sectors puguin desenvolupar els seus projectes professionals i facilitar que puguin sorgir nous projectes conjunts.

Aquest servei ocuparà de manera temporal la primera planta de l’edifici “Espai Teatre” de l’antiga Llar de Jubilats, situat a la plaça de l’Església número 7, fins que finalitzi l'adequació de la segona planta del Centre d’Entitats i Formació «Les Escoles Velles» que es destinarà a un espai de promoció econòmica.

L’espai disposa d’una sala gran de treball compartida i d’una sala de reunions i està equipat amb els elements necessaris per al seu ús. L’Ajuntament atorgarà 9 llicències per a la utilització de l’espai a aquelles persones o empreses que desenvolupin un projecte empresarial propi. Les persones físiques o jurídiques que obtinguin les llicències a l’“Espai Coworking Riudoms” disposaran, a la sala gran, d’un lloc de treball de caràcter fix amb taula i cadira i connexió a internet que compartiran amb els altres coworkers. A més, tindran accés a les altres instal·lacions necessàries. Les persones autoritzades hauran de portar el seu propi ordinador, material d’oficina, i tot els elements necessaris per realitzar la seva activitat.

Aquesta proposta és gratuïta per donar facilitats als emprenedors i emprenedores que necessitin aquest espai de treball i la cessió s’atorgarà per un termini d’un any, renovable anualment de forma automàtica fins a un límit de tres anys, a comptar des de la data de la llicència.

Presentació de sol·licituds per a l’ocupació temporal de l’Espai Coworking Riudoms

Ja es poden consultar les bases reguladores per a l’ocupació temporal de l’Espai Coworking Riudoms, així com les normes d’ús, adjuntes a aquesta notícia. A partir demà 24 de juny, i durant 10 dies naturals, s’obre el termini de presentació de sol·licituds per aquelles persones interessades a disposar d’una llicència i poder fer ús d’aquest espai de treball compartit.

L’Ajuntament treballa en l’adequació del nou Espai de Promoció Econòmica Municipal

L’Espai de Promoció Econòmica Municipal, que s’ubicarà a la segona planta del Centre d’entitats i formació Les Escoles Velles, té l’objectiu d’esdevenir un punt de referència per als sectors econòmics del municipi i el motor des d’on s’impulsin les polítiques de promoció econòmica que es vulguin dur a terme des de l’Ajuntament de Riudoms.

Els objectius concrets d’aquest espai són:

1. Oferir una estructura professionalitzada que promogui el desenvolupament socioeconòmic del municipi.

2. Dissenyar i implementar projectes estratègics de dinamització econòmica.

3. Col·laborar i donar suport als diferents agents econòmics locals i a nous emprenedors/es.

4. Potenciar l’estructura productiva del municipi i afavorir la creació d’activitat econòmica i d’ocupació.

Un dels serveis que inclourà serà el de coworking, espai de treball compartit per a nous projectes empresarials per tal que, amb l’acompanyament del tècnic, puguin desenvolupar el seu projecte d’emprenedoria.