Nens i nenes de Riudoms participen en l'experiència esportiva FutbolNet de la Fundació Barça

03/03/2021

Nens i nenes de Riudoms participen en l'experiència esportiva FutbolNet de la Fundació Barça

Un grup de 7 infants del Servei d’Intervenció Socioeducativa de Riudoms participa des del mes d’octubre en el programa contra l’exclusió social anomenat FutbolNet, una iniciativa social creada per la Fundació Barça fa deu anys per millorar la vida de la infantesa i el jovent que es troba en situació de vulnerabilitat a través de l’esport.

A Riudoms, l’activitat es realitza setmanalment, tots els dimarts a la tarda i fora de l’horari escolar, i en cada sessió els infants realitzen tot tipus de dinàmiques de joc, així com juguen partits de futbol, al mateix temps que treballen valors i eines de reflexió, diàleg i socialització.

Tot i la situació actual, les sessions es mantenen actives de manera presencial, seguint totes les mesures sanitàries establertes, de manera que els menors puguin seguir treballant els objectius de la metodologia i continuïn rebent el contacte i suport de l’equip de monitors.

La regidora d’Esports, Inma Parra, destaca positivament «el valor i els objectius socials d'aquesta iniciativa, ja que l'esport és una eina més per a la inclusió i socialització dels infants, més enllà de l'esport competitiu».

El programa contra l’exclusió social FutbolNet es realitza a càrrec de la Fundació Barça i la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Camp i del Consell Esportiu del Baix Camp.

El Consell Comarcal del Baix Camp va aprovar un conveni de col·laboració per implantar aquest programa d’inclusió social a 8 municipis de la comarca, dins dels serveis d'atenció diürna que ofereix el Servei d'Intervenció Socioeducativa del Consell.