Programa per lluitar contra l'atur juvenil

29/07/2015

Programa per lluitar contra l'atur juvenil

Des del passat mes de juny, el Consell Comarcal del Baix Camp posa a disposició dels municipis de la comarca una persona tècnica que és impulsora del programa de Garantia Juvenil a la comarca, i que té per objectiu reduir l’atur juvenil i fomentar l’ocupació i la formació de les persones joves menors de 29 anys perquè puguin rebre una oferta d'ocupació, d'educació contínua o un període de pràctiques després d'acabar l'educació formal o després de quedar a l’atur.

Per a poder beneficiar-se de les polítiques actives d’ocupació i de formació que es deriven d’aquesta iniciativa, cal que els joves tinguin entre 16 i 29 anys (amb l’excepció de ser menors de 30 anys si tenen una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%), que estiguin empadronats a un municipi de Catalunya, que no estiguin rebent cap mena de formació i/o no hagin treballat en els últims trenta dies.

La impulsora de la Garantia Juvenil al Baix Camp realitzarà permanències setmanals a diversos municipis de la comarca per informar, assessorar i acompanyar les persones joves en el procés d’inscripció en el programa, i per fer el seguiment de les accions formatives o ocupacionals que es realitzin posteriorment. A Riudoms, l'horari d'atenció serà els dijous de 10h a 13h a l'edifici de l'antic hospital (Trav. de l'Hospital, s/n).

Podeu contactar amb la tècnic del programa per correu electrònic a garantiajuvenil@baixcamp.cat, per telèfon al 977 327 155 o per whatsapp al 678 650 945, o mitjançant les oficines d'atenció al públic de l'Ajuntament de Riudoms.

Per a més informació sobre la Garantia Juvenil podeu visualitzar aquest vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=q02jkloEh_4
Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i pel Fons Social Europeu.