Programació d’actes de les Festes del Beat Bonaventura i del 25N

11/11/2023

Programació d’actes de les Festes del Beat Bonaventura i del 25N

L’Ajuntament de Riudoms presenta el programa festiu de tardor. Un programa que inclou les Festes del Beat Bonaventura, així com els actes del 25 N, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones.

 

Festes del Beat Bonaventura 2023

Com una de les activitats més destacades, en el marc de les Festes del Beat, el diumenge 19 de novembre se celebrarà la reobertura de l’Església de Sant Jaume i la inauguració del nou paviment. Unes obres que han durat més d’un any i mig i que han obligat a canviar l’emplaçament de les cerimònies religioses del temple.

Més enllà d’això, hi haurà altres actes que són tradicionals de cada any, com l’anada a peu o amb vehicle a Escornalbou, la processó dels Fanalets, la Missa Solemne i la processó en honor al Beat Bonaventura.

Durant aquestes setmanes, els riudomencs també podran assistir a dues dues conferències: “El Beat Bonaventura: Segona part de la seva vida”, a càrrec de Mossèn Rafael Serra; i “Riudoms i el Beat Bonaventura Gran. El segle XVII”, a càrrec de Josep M. Santamaria.

Com cada any, les Festes del Beat es tancaran amb l’espectacle pirotècnic “Riudoms al seu Beat”, que tindrà lloc el diumenge 26 de novembre al vespre.

 

Activitats socials i culturals

Les Festes del Beat també tindran espai per les activitats de caire més social i cultural. Per començar, se celebrarà una edició especial de L’hora del conte. La sessió consistirà en un teatre de titelles i objectes i es dedicarà a Pablo Picasso, amb motiu del seu any.

“Movember” celebrarà una nova edició i enguany ho tornarà a fer en format vermut a la Plaça de la Palmera. Hi haurà un espai infantil, sortejos, menjar, entre altres activitats. Els beneficis serviran per recaptar fons per la lluita contra el càncer de pròstata i testicular.

Durant aquestes dates, també tindrà lloc l’obra de teatre Fitzroy, que forma part de la programació anual del Teatre Auditori del Casal Riudomenc, i el concert de Santa Cecília de l’Escola Municipal de Música.

El diumenge 26 tindrà lloc una altra de les activitats tradicionals de les Festes del Beat: la Festa de la Gent Gran, que homenatjarà els riudomencs de més de 82 anys. A més, el mateix dia es durà a terme un ball, que anirà a càrrec del Duet Metrópolis.

Com a novetat, el dia festiu local (el dilluns 27 de novembre) es dedicarà als més petits de casa. Es tracta d’una jornada de màgia i clown, que anirà de les 9.30 h a les 13 h i que es destina a nens i nenes de 3 a 12 anys. L’activitat, a més d’ampliar l’oferta infantil, serveix per facilitar una millor conciliació familiar als riudomencs, sobretot en aquells casos on els infants tenen festa a l’escola però els seus progenitors han d’anar a treballar igualment.

 

Actes del 25N

Coincidint amb aquestes dates, i per commemorar del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, s’organitzaran diversos actes. Per començar, del 14 al 25 de novembre es podrà veure l’exposició “La lluita per l’oportunitat de viure” a les Escoles Velles.

A més, es durà a terme la xerrada “Això del masclisme… què és?” a càrrec de Rosalia Solé. I al mateix dia 25 de novembre, hi haurà una concentració amb lectura de manifest. En aquest acte el col·lectiu feminista Dones d’Aigua presentarà el projecte “La Bústia”.