Riudoms es prepara per celebrar la 40a Fira de l’Avellana

09/08/2022

Riudoms es prepara per celebrar la 40a Fira de l’Avellana

La 40a Fira de l’Avellana i 421a Fira de Sant Llorenç torna a Riudoms durant aquest cap de setmana d’agost després de dos anys de no poder-se celebrar a causa de les restriccions. El tret de sortida el donarà l’acte inaugural que tindrà lloc aquest divendres 12 d’agost a les 8 del vespre a càrrec de la M. H. Sra. Laura Borràs i Castanyer.

D’aquesta manera, la Fira mostrarà, del 12 al 14 d’agost, el seu potencial amb un ampli programa d’activitats lúdiques per a totes les edats i apostant pel producte i elaboradors del territori i el comerç local i de proximitat. Així mateix, comptarà amb expositors, entitats locals, cercaviles, jornades, caminades i curses, tornejos, concerts, visites culturals i fira d’atraccions.

Enguany, l'entrada de la Fira serà una recreació d'un mas, dissenyada i feta per la Brigada Municipal, que donarà accés al recinte firal per l'avinguda del Primer d'octubre i a l'exposició fotogràfica «Masos, masets i masies del terme de Riudoms» de la riudomenca Verònica Moragas Rovira, treball guanyador del Premi Arnau de Palomar 2016 en la modalitat de recull fotogràfic. També s’hi podrà trobar l’Espai Gaudí, una recreació del taller de caldereria de la Casa Pairal d’Antoni Gaudí que es podrà veure al recinte firal.

Pel que fa a la tradicional cursa d’avellanes, el diumenge 14 al vespre, tindran lloc la 24a Cursa combinada de portadors de sacs d’avellanes (final de la combinada Reus-Valls-Riudoms); l’11a Cursa femenina de portadores de mig sac d’avellanes; la 36a Cursa local de portadors de sacs d’avellanes; i la demostració infantil de portadors de saquets d’avellanes.

I, per als més joves, hi haurà l’Avellana Sound, el divendres 12 a la nit al Parc de Sant Antoni, amb el grup Segonamà que oferirà el concert de l’última gira i, tot seguit, sessió musical amb DJ OGT.

Espai per a nens i nenes

En aquesta edició hi haurà amb un espai per a nens i nenes de 3 a 12 anys on els atendran monitors titulats, mentre les famílies gaudeixen de la fira, i on realitzaran activitats específiques de lleure, com són tallers i jocs, i podran gaudir d’espectacles i actuacions musicals.

Nova edició de la Gastrofira

La Gastrofira Riudoms 2022 presenta un programa complet que reunirà productors locals i professionals reconeguts del sector gastronòmic així com activitats de dinamització al voltant de la gastronomia i el producte de proximitat. També s’hi podrà degustar elaboracions de diferents expositors i expositores.

L’espai Gastrofira estarà format per dues zones: la zona gastrotast, on es faran els vermuts musicals, els showcookings, les degustacions, i la zona gastromarket que acollirà taules rodones, tasts i maridatges, i venda de productes. A més, s’hi donarà a conèixer la creació gastronòmica de la Gastrofira 2022 a càrrec del cuiner riudomenc Sergi Margalef.

El vicepresident de la Comissió Organitzadora de la Fira, Francesc Xavier Bonet, assegura que «en aquesta edició, la Fira vol posicionar-se com un dels esdeveniments de referència del territori en l’àmbit de la promoció del producte local i de proximitat».

  • Descarrega't el programa AQUÍ