Riudoms inicia una campanya d'ajuda a les famílies ucraïneses acollides al municipi

04/04/2022

Riudoms inicia una campanya d'ajuda a les famílies ucraïneses acollides al municipi

L’Ajuntament i Càritas Riudoms, en col·laboració amb els comerços locals, han posat en marxa una acció de suport a les famílies provinents d’Ucraïna i que s’han empadronat recentment al municipi.

Amb el nom DONA LA MÀ, la campanya consisteix en la recol·lecta de donatius dels veïns i veïnes de Riudoms en unes urnes que es poden trobar en els diferents comerços que s’han adherit a la campanya. Els diners recollits es transformaran en vals de compra que s’oferiran a aquestes famílies.

Els vals de compra es podran utilitzar a qualsevol dels comerços participants en aquesta iniciativa, els quals estaran identificats amb el cartell de la campanya en un lloc visible de l’entrada. El llistat de comerços adherits a la campanya es pot consultar a:

llistat_comercos_adherits_dona_la_ma.pdf (riudoms.cat).

Posteriorment, a través de l’entitat que impulsa aquesta acció solidària, els comerços podran bescanviar els vals per recuperar els diners del cost de les diferents compres que han fet les famílies al seu establiment.

Les entitats locals també DONEN LA MÀ

En paral·lel, l’Ajuntament i les associacions locals han impulsat una acció complementària per oferir, de forma gratuïta, activitats esportives, culturals o de lleure a les persones d’Ucraïna acollides a Riudoms.

Aquesta oferta d’activitats disponibles en cada moment es traslladarà a les famílies un cop s’empadronin al municipi mitjançant l’atenció i acollida que es realitza des dels Serveis Socials.

Els comerços i les entitats locals que vulguin col·laborar amb la campanya, encara es poden inscriure al formulari que l’Ajuntament els ha facilitat.