Riudoms presenta la programació del «Reviu les Places» 2019

07/06/2019

Riudoms presenta la programació del «Reviu les Places» 2019

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Riudoms organitza tres espectacles durant tres dimecres del mes de juliol a les 10 de la nit a diferents places del poble. En l’edició d’enguany, s’han programat propostes de música, cant i dansa. 

El trio The Swing Girls obrirà el programa el dimecres 3 de juliol a la plaça de l’Església, on oferiran un espectacle visual i musical inspirat en la música dels anys 50 i 60 i fins a l’actualitat. Amb una imatge i estil propi, fan tribut a les millors cançons d’aquestes dècades, amb un acurat repertori, elegant i dinàmic, i amb una selecció dels i les millors artistes i d’èxits d’aquestes dècades, entre les quals es troben The Andrews Sisters o The Supremes, passant per Aretha Franklin i, fins i tot, Megan Trainor o Amy Winehouse, amb èxits com Be my baby, Hit the road Jack i Lollipop. 

El dimecres 10 de juliol, a la plaça de la Palmera, serà una «Nit de Gòspel» amb el grup Aba Taano, un quintet vocal ugandès integrat per tres baixos, un baríton i una mezzosoprano que revoluciona la manera de cantar gòspel, amb multiplicitat d'estils: gòspel africà, gòspel d'Uganda, de Sudàfrica, gòspel escenificat..., tots ells amb un profund missatge espiritual i un impactant dinamisme. Tot el repertori està interpretat únicament amb les seves veus, sense música que els acompanyi. Aquest quintet sorgeix d'un projecte humanitari dut a terme a Uganda per la petita ONG espanyola "Música Para Salvar Vidas", que l'any 2005 funda un orfenat a Kireka (als afores de Kampala), que actualment té 30 nens i nenes. Els components d'Aba Taano, joves que han crescut en aquest orfenat i que encara hi conviuen, per mitjà de les seves actuacions internacionals esdevenen la principal font de finançament per a l'activitat pròpia d'aquest orfenat. A banda de la seva tasca estructural en l'ONG, en els seus 10 anys d'història, Aba Taano ha obtingut 8 premis internacionals, ha gravat 5 discos i ha dut a terme més de 1.500 concerts com a formació musical arreu del món. 

I, per últim, The Camut Band tancarà la programació el dimecres 17 de juliol a la plaça de Sant Antoni amb l’espectacle «Big Drums». Big Drums és un espectacle que és l’adaptació i essència de “La Vida és Ritme”, per a públic familiar, on es barregen percussió africana, tap dance, veu i ball sobre sorra, fusionant les tècniques del claqué més modern amb la percussió de diferents cultures i construint nous instruments sonors. Durant una hora, els intèrprets intercanvien habilitats i ritmes, aconseguint un espectacle original, fresc, sorprenent i tan ple d’energia que fa que els espectadors tinguin ganes d’aixecar-se i posar-se a ballar, encisats per la màgia de l’escenari.

Els espectacles de la programació "Reviu les Places" són d'accés lliure.