Riudoms presentarà el Pla d'Igualtat Municipal a la ciutadania

17/03/2023

Riudoms presentarà el Pla d'Igualtat Municipal a la ciutadania

L’Ajuntament de Riudoms presentarà el Pla d’Igualtat Municipal, que permetrà dur a terme polítiques i accions d’igualtat de gènere, en un acte obert a la ciutadania el pròxim divendres 24 de març.

La presentació tindrà lloc al Centre d’Entitats i Formació «Les escoles velles» a 2/4 de nou del vespre i anirà a càrrec de la regidora d’Igualtat, Inma Parra, i la tècnica de Joventut, Marta de Móra. També comptarà amb la intervenció de l’alcalde Sergi Pedret.

A l’acte, es farà una exposició de les línies estratègiques i objectius del Pla així com de les accions a executar fins al 2027 i que s’estructuren en cinc àmbits d’actuació com són, entre altres, la prevenció de la violència masclista i promoció de valors i models igualitaris; la formació, ocupació i corresponsabilitat; i l’empoderament i visualització de les dones.

Per a l'elaboració del document, el consistori ha comptat amb les aportacions dels equips de direcció dels centres educatius de primària i secundària del municipi com són l’Escola Beat Bonaventura, l’Escola Cavaller Arnau i l’Institut Joan Guinjoan; i del personal tècnic de l’ABS Riudoms. A més, hi han col·laborat entitats locals com són l’Associació de dones «Bella Llar» i el col·lectiu Dones d’Aigua; agents del territori com el Consell Comarcal del Baix Camp; i els grups polítics municipals a l’oposició.

El Pla d’Igualtat Municipal 2023-2027 farà possible poder construir un Riudoms amb les mateixes oportunitats per a tothom sense diferències per raons de sexe. La proposta es va aprovar en la sessió ordinària del Ple Municipal de l’Ajuntament que va tenir lloc aquest dijous 16 de març.