Viu el Nadal a Riudoms

13/12/2018

Viu el Nadal a Riudoms

La programació de Nadal de Riudoms omple aquests dies de festes amb un reguitzell d’activitats familiars per als veïns i visitants del poble. El programa ve carregat d’una oferta molt àmplia d’actes i d’activitats dels del 15 de desembre fins al 6 de gener amb cinc activitats estelars: el Mercat de Nadal dels dies 15 i 16 de desembre, el Parc de Nadal dels dies 28 i 29, l’espectacular arribada dels Reis Mags el dia 5 de gener i el Concert de Reis del dia 6. Sense oblidar la campanya de Nadal del Comerç de Riudoms amb el sorteig d’una descomunal cistella de Nadal, el dia 31 de desembre.

Mercat de Nadal

La programació de festes riudomenca comença amb el tradicional Mercat de Nadal els dies 15 i 16 de desembre, que omplirà la plaça de l’església de parades i activitats. Dissabte 15, el mercat obrirà a les 10 del matí, amb les esperades paradetes amb regals i motius nadalencs. A les 11 hores hi haurà un Taller de Centres Florals i a les 12 hores, l’Hora del Conte a l’espai Jove.

A la tarda, el mercat reprendrà la seva activitat a les 17 hores, amb un taller de maquillatge, els contes al menjador de l’àvia i el concert del grup Reggae per Xics, al Teatre Auditori del Casal Riudomenc a les 17.30 hores. La tarda acabarà amb una gran xocolatada popular a les 18.45 h, l’encesa dels llums de la plaça a les 19.20 h. i el concert coral dels «Petits Cantors» de l’Escola Municipal de Musica. La cloenda de la vetllada anirà a càrrec del grup «Tocabemolls» amb música en viu.

El diumenge 16 de desembre, el Mercat de Nadal tornarà a obrir a partir de les 10 del matí. A la mateixa hora, es farà una caminada solidària amb la Marató de TV3. Els menys esportistes podran comprar una bossa de garrofes per al tió en benefici de la Marató. De 10 a 14 hores hi haurà una Scape Room a l’Espai Jove i una nova edició dels «Contes al menjador de l’Àvia» d’11 a 12 hores, a la plaça de l’església. El matí acabarà amb l’espectacle de titelles «Recontes» a les 12 h i amb la ballada dels Gegants a les 13.30 hores. Per la tarda, a les 6, gran Bingo en benefici de la Marató de TV3 amb Rom Cremat i amb premis oferts pels comerços i entitats de Riudoms.

Primer mercat d’artistes locals

Una de les novetats del Mercat de Nadal d’enguany és el “MercArt Riudoms”, el 1r Mercat d'Artistes Riudomencs, organitzat per la Secció d'Art del CERAP i l’Ajuntament de Riudoms els dies 15 i 16 de desembre, de les 11.00 a les 20.00h, a la plaça Petita.

Aquest mercat vol potenciar i fer visible l'obra de més d’una vintena d’artistes riudomencs, amb l'objectiu de reivindicar el món de l'art al poble. Així mateix, vol donar al públic la possibilitat d'adquirir obres d'art a un preu assequible i en un moment molt oportú per la proximitat de les festes de Nadal, en què moltes persones busquen fer un regal diferent i original.

Parc de Nadal

Els dies 28 i 29 de desembre, a les instal·lacions del Pavelló Municipal d’Esports, obrirà les seves portes el Parc de Nadal. Com cada any, aquest espai oferirà activitats, jocs, tallers, esports i atraccions inflables per a infants i joves fins als 15 anys d’edat. L’horari del Parc de Nadal serà de 16 a 20 hores i el preu de l’entrada és de 2 euros per als infants de 2 a 15 anys i gratuïta per als menors de 2 anys i adults (a partir dels 16 anys).

Sorteig d’una impressionant cistella de Nadal

El dia 31 de desembre, cap a les 12.30 hores, l’Home del Nassos passejarà pels carrers del centre del poble, acompanyat de música. L’Home dels Nassos també serà l’encarregat del sorteig de la cistella de Nadat del Comerç de Riudoms. A les 13.30 hores, es sortejarà una impressionant cistella de Nadal composta pels obsequis de 53 establiments comercials de Riudoms. L’exposició dels obsequis productes i vals de regal de la cistella és tan gran que ocupa tot l’espai d’accés a la Cisterna Vella i el guanyador o guanyadora farà bé de venir amb una o dues furgonetes per carregar el seu premi.

Per participar en el sorteig d’aquesta mega-cistella, cal comprar en els establiments adherits a la campanya de nadal del Comerç Local de Riudoms i omplir una butlleta per cada 5 euros de compra. Com més butlletes entrin a l’urna del sorteig, més possibilitats de guanyar. Així de fàcil!

Arribada de SSMM Els Reis Mags

L’arribada de SSMM Els Reis Mags a Riudoms marcarà el punt àlgid del programa de festes nadalenques. Aquest moment de l’any, tan esperant pels més petits de casa, aplega cada any més públic de Riudoms i de molts pobles del seu entorn. La Cavalcada Reial arribarà a Riudoms amb un gran Seguici Reial el 5 de gener a les 19 hores, carregada de regals, caramels, una mica de carbó i molts bons desitjos per a tothom. La Cavalcada de Reis passarà per l’avinguda Primer d’Octubre i s’aturarà a la plaça de l’Església, on Ses Majestats seran rebudes per les autoritats locals i, posteriorment, s’adreçaran al públic assistent i procediran al repartiment de regals.

Concert de Reis

La programació de Festes de Nadal i Reis inclou una novetat respecte a la de l’any passat. El Teatre Auditori Casal Riudomenc presenta un Concert de Reis amb reminiscències vieneses en la línia del tradicional concert televisat de cap d’any. L'Orquestra Terres de Marca presentarà un concert de gala de valsos i polques, al Teatre Auditori del Casal Riudomenc, el proper 6 de gener 2019, a les 18.30 h per als aficionats a la música i per als amants de l’esperit nadalenc que inspira un repertori com aquest.

L'orquestra Terres de Marca està formada per 30 músics que configuren les seccions de corda, vent i percussió. La direcció anirà a càrrec de Josep Miquel Mindan i Seuba. L’Orquestra sorgeix l’estiu del 2010 a la comarca de l’Anoia de la mà de Concepció Ramió i Josep Miquel Mindan, comptant amb joves intèrprets d’alt nivell i notable experiència. D’ençà de llavors ha realitzat produccions en format de companyia, d’orquestra de cambra i d’orquestra simfònica amb programes d’alt nivell, i ha enregistrat el doble CD de l’Oratori del Llibre de Sinera de Salvador Espriu amb música de Mercè Torrents.

Les entrades ja estan a la venda al web del teatre www.casalriudomenc.cat i a la taquilla del teatre, al carrer de Sant Jaume, 2, de Riudoms. També pots accedir directament clicant en el següent enllaç: http://bit.ly/EntradesConcertdeReis. Les localitats són numerades. Les de la Zona A tenen un cost de 14€ anticipada / 18€ mateix dia (IVA inclòs) ; i les de la zona B: 12€ anticipada / 16€ mateix dia (IVA inclòs).

Documents associats: