Gastronomia
Pel que fa a les menges pròpies de Riudoms podem destacar la gran varietat de coques que podem assaborir, segons l'època de l'any i la presència de productes frescos o de temporada.
Destaquem la de fruita i crema per Sant Joan. També les de crema, pinyons, poma, o la d'ou per Dijous Gras, la de músic (amb fruits secs), la de sucre, la de cireres, o la d'espinacs (amb fesols, panses, espinacs i pinyons)...
Però, potser la que destaca pel damunt de tot és la "Coca amb recapte": amb ceba, pebrot, all i julivert i pebre vermell, que es pot acompanyar de llangonissa o arengada, fregides o a la brasa.
També s'aprecia l'olla barrejada i l'escarola amb romesco i el pa amb tomàquet, fet d'un bon pa de pagès, sucat amb tomacons de la terra i oli verge extra: us n'adonareu el que us heu perdut!
La important producció d'avellana a Riudoms fa que sigui un recurs per a gaudir i degustar el seu gust en diversos plats, tot fent-ne salses i postres. No oblidem que un dels tresors de la nostra oferta culinària són les picades en les que l'avellana hi juga un paper fonamental.
Sempre que visiteu Riudoms, no marxeu sense emportar-vos els productes que tant ens fan gaudir.
Dossier de receptes de la jornada gastronòmica "Tastets de Fira"