Pla Local de Joventut de Riudoms

“Som de Riudoms!”. Quantes vegades hem repetit aquesta frase els joves riudomencs i riudomenques fora del nostre poble? Potser sembla insignificant, però ben mirat, aquesta frase té més rerefons del que ens pensem. Aquesta necessitat d’identificar-nos, sobretot quan anem en grup a un altre poble o ciutat del costat o de no tan a la vora, ens fa sentir implícits en tot allò que passa al nostre municipi i sobretot ens en fa sentir orgullosos. I cada vegada que sentim: “Ja vénen els de Riudoms!” o “De Riudoms havien de ser...” (que tot s’ha de dir, gairebé sempre en sentit positiu), ens sentim part d’un tot que ens identifica i que ens estimem més del que ens pensem.

Aquesta sensació no és casualitat. Aquest sentiment de pertinença a les nostres arrels, al nostre poble, com a joves que en formem part, va lligat a la nostra part més activa, més compromesa amb la societat i amb tot allò que fem o organitzem a Riudoms. Una part activa i dinàmica, que alguns joves ja l’han mostrada a tots els veïns i veïnes, participant, organitzant, proposant o opinant, i que altres encara tenen una mica guardada esperant el moment en què trobin el seu lloc en les activitats, actes i festes que s’organitzen al nostre poble. Riudoms és de totes i tots: dels nostres avis i àvies, que fa tants anys que hi viuen i l’han fet com és, dels nostres pares i mares que ens l’han fet sentir nostre des del primer dia, dels més petits, que corren i juguen per les places, però sobretot, també és nostre, dels joves. Nosaltres, faci els anys que faci que vivim al municipi, som els qui ens trobem en el moment adequat per escollir com volem que sigui Riudoms els propers anys. Nosaltres som els qui ara podem decidir si volem que Riudoms sigui un poble actiu per a tothom, un poble amb activitats per als nois i noies de les nostres edats, un poble que sigui referent per als nostres coneguts dels municipis del voltant, un poble que no para i que sempre té ganes de més.

Des de l’Ajuntament de Riudoms, la Regidoria de Joventut posa les eines perquè cadascú de nosaltres, tinguem 13 anys o bé en tinguem 30, trobem el nostre lloc i el nostre espai per ser actius com a joves, però sobretot per sentir-nos acompanyats en els nostres interessos i en el nostre camí de futur, que la vida ens fa escollir quan potser encara no sabem cap a on volem anar. Com a Regidora de Joventut, tinc tota l’esperança posada en què Riudoms encara pot ser molt més dinàmic del que és ara, i que els joves hi tenim un importantíssim paper. Us convido doncs, a sentir-vos part d’aquesta iniciativa que us posem a les mans, perquè és la vostra iniciativa i només vosaltres, la podeu tirar endavant!

Menú principal